Onze behandelwijze: de E.E.N.® therapie

Praktijk You biedt complementaire gezondheidszorg volgens de E.E.N.® therapie: eclectische energetische natuurgeneeskunde. Een holistische natuurgeneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn. Het doel van de therapie is het stimuleren en activeren van het het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Het beste uit verschillende systemen

De E.E.N.® therapie vormt een combinatie van de beste aspecten uit de Westerse reguliere geneeskunde, de Oosterse geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde.

Methodieken

In mijn werkwijze richt ik mij zowel op de energie als op het lichaam met een symptomatische behandeling op maat, terwijl ik de oorzaak van de klachten zoek op het niveau van het bewustzijn, het energetisch lichaam en/of het fysieke lichaam. Daarbij wordt gewerkt vanuit het chakrasysteem. Wanneer er een verstoring is in het lichaam, kan deze ook worden gevonden op chakra-niveau. Daarnaast zet ik verschillende behandel-en communicatietechnieken in, en adviseer ik middelen die een sterke energetische werking hebben en harmoniserend werken.

Diagnostiek

De diagnose wordt gesteld met behulp van de polsdiagnostiek (en eventueel met een spiertest) en een uitgebreide anamnese.

Oorsprong en filosofie

De therapie is ontwikkeld door M. van Buuren, instituut voor E.E.N.® in Panheel en gebaseerd op verschillende vormen van natuurgeneeswijzen op mentaal/energetisch en fysiek niveau. Er wordt gewerkt met een holistische benadering vanuit de psychologie, het chakrasysteem, meridiaansysteem en orgaanstelsels.

Gebruik van natuurlijke geneesmiddelen

Als E.E.N.® therapeut kan ik de volgende middelen inzetten die ondersteunend werken om het evenwicht te herstellen en lichaam en geest in harmonie te brengen: Homeopathie · SanoConcept · Dr. Schüssler celzouten · Lithotherapie · E.E.N.® energetica · Vitaminen en mineralen · Aromatherapie · Bachbloesems.

Gebruik van hulpmiddelen

Afhankelijk van de holistische diagnose kunnen verschillende hulpmiddelen worden ingezet zoals diëten en voedingsadviezen, ontspannende massages, handreflexologie, klier- en ademhalingstherapie, psychotherapie, regressietherapie, polariteitoefeningen, behandelingen met de Ankh en klankschalen, chakra- en aurahealing, mudra’s etc.

Bij afsluiting van een consult worden er voor de cliënt ter ondersteuning van de therapie adviezen meegegeven zoals oefeningen en ondersteunende middelen, zodat de cliënt actief betrokken wordt bij het helingsproces.

Doelgroep

De E.E.N.® therapie is geschikt voor alle leeftijdsgroepen, zowel kinderen als volwassenen hebben baat bij de behandeling omdat deze harmoniserend en vitaliserend werkt met als doel totaalbalans.

De therapie is een op zichzelfstaande therapie, maar kan ook ter ondersteuning en aanvullend worden ingezet naast een reguliere behandeling.

Indien nodig zal er bij lichamelijke symptomen, ziekten en psychische stoornissen of als blijkt dat dit voor het welzijn van de cliënt beter is, worden doorverwezen naar de reguliere hulpverlening.